Östers IF – Välkomna till Uzit!

Näst ut att ansluta till vår hållbara plattform är anrika fotbollsklubben Östers IF.

– Vi ser fram emot att få samarbeta med en så stor och fin förening som Östers IF. Vi är övertygade att Uzit och de mervärden som följer med användandet kommer att glädja många, säger Fredrick Göthberg, VD och grundare av Uzit.

Med Uzit finns det bara vinnare. Säljare och köpare gör en bra affär, klubben får ett viktigt bidrag till sin verksamhet och inte minst gynnas miljö och klimat av återbruk. Men den största vinsten gör idrottssveriges många barn och ungdomar som får möjlighet att träna och utvecklas med bättre utrusning till en billigare kostnad.

– Östers IF bedriver sedan många år tillbaka ett framgångsrikt hållbarhetsarbete. Där har vi sett att klyftorna i samhället växer där fler och fler barn exkluderas från idrotten av ekonomiska skäl. Genom vårt samarbete med Uzit så kommer vi att möjliggöra för ännu fler barn och ungdomar att kunna idrotta och spela fotboll. En massa sportutrustning som idag ligger på vindar och i källare kommer att komma ut på fotbollsplanen igen där de hör hemma. Pengarna som kommer in kommer att gå rakt tillbaka till vårt fortsatta hållbarhetsarbete som vi samlat under namnet ”Öster i Samhället”, säger klubbdirektör Jens Magnusson.

Har er förening tagit steget till att bli mer hållbara och hjälpa fler att syssla med sin favoritidrott? Kontakta oss för mer information.