Vanliga frågor

Här hittar du svar på de vanligaste frågor som kan dyka upp. Låt oss dyka ner i sportlexikonet!

För utövare

För föreningar

Vanliga frågor – utövare

Vad är Uzit?

Uzit är en köp och sälj-app som riktar sig mot sport-, fritids och barnartiklar. När du säljer något bestämmer du själv hur mycket av försäljningen som ska tillfalla den klubb du stöttar, minst 10% av beloppet.

Kan jag sälja vad som helst i appen?

Du kan sälja sport-, fritids och barnartiklar.

Vad kostar det att lägga upp en annons?

Du betalar enbart 29 kr i månaden och får lägga upp precis hur många annonser som helst. Fair play va? Dessutom får du erbjudanden får våra värdepartners VARJE månad.

Är det gratis att använda appen?

Yes! Väljer du bara att köpa så är det helt gratis att använda appen. Som säljare betalar du endast 29 kr/månaden.

Hur lägger jag ut en annons på Uzit?

Det gör du snabbt och enkelt i appen, via plustecknet ”Skapa” i menyraden längst ner. Du måste vara en betalande Uzer för att kunna lägga ut en annons.

Mitt medlemskap går inte igenom i appen, hur gör jag då?

Om du har försökt att betala ditt abonnemang men det inte slår igenom, gör så här: logga in och klicka på Konto och Medlemskap/Bli medlem och välj Återställ köp.

Om du inte kan starta ett abonnemang så kolla dina inställningar så att din mobil godkänner köp i app. Läs mer för Google Play här, och för Apple här.

Hur tar jag betalt när jag säljer en annons?

Använd gärna Swish istället för kontanter. Vi avråder från betalning till och från bankkonton som tillhör någon du inte känner.

Hur lång tid tar det innan en annons publiceras i appen?

Alla annonser granskas innan de läggs upp för att säkerställa att de håller en hög kvalitet och för att motverka risken för eventuella bedrägerier. Därför kan det ta upp till 24 timmar innan din annons är publicerad, men vi jobbar självklart så fort vi kan!

Får man något mer för 29 kr i månaden?

Förutom att kunna sälja och köpa hur mycket du vill så får du även förmånliga erbjudanden från våra värdepartners som du kan använda vid flera tillfällen. Samtliga erbjudanden hittar du i inloggat läge i appen under Konto och Erbjudanden.

Vad är det för uppsägningstid på abonnemanget?

Du kan säga upp abonnemanget när du vill. Det är alltså ingen uppsägningstid alls.

Om jag säljer en vara hur för jag över pengar till klubben?

Grattis till försäljningen! Då går du in under Konto (ikonen längst ner till höger) och klickar på Mina annonser, välj den annons du sålt och klicka på Markera som såld. Har du sålt den för annat pris än det du lade ut den för så ändrar du det i nästa steg. Annars klickar du på Fortsätt till Swish så öppnas Swish i din mobil. Appen har då räknat ut hur mycket som ska skänkas till klubben beroende på pris och procent du angett i annonsen.

Pengarna som jag skänker till klubben, vart tar de vägen?

Pengarna som du väljer att skänka till din valda klubb tillfaller ungdomsverksamheten.

Min klubb finns inte med i listan, kan man önska klubb?

Om din klubb eller förening inte finns med i appen kan du fylla i formuläret här och tipsa oss om din klubb. Du kan även välja ”Min klubb finns inte med” när du registrerar dig.

Vad får man för erbjudanden i appen?

Alla värderpartners och erbjudanden hittar du här!

Hur kan jag göra en trygg affär med Uzit?

Köpare och säljares trygghet och säkerhet är viktigt för oss på Uzit. Andrahandsmarknaden växer för varje år och varor över hela Sverige byter ägare varje dag. För att er affär ska bli så trygg och säker som möjligt har vi sammanställt en checklista som du bör känna till.

Min fråga står inte med här, kan jag kontakta er?

Självklart! Gå in på Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Vanliga frågor – föreningar

Hur kommer vi igång?

Börja genom att skicka in ert intresse genom att klicka här.

Hur får vi betalt?

Sponsringen Swishas direkt vid försäljning från medlemmarna. Pengarna för medlemskapen betalas ut efter första året.

Vi behöver hjälp att komma igång. Hur gör vi?

Enkelt! Självklart hjälper vi er komma igång. Boka en genomgång med vår Uzit-specialist.

Hur funkar det när vi ska komma igång med Uzit?

När det är dags att dra igång samarbetet med oss så tar vi ett möte och går igenom hur ni ska lyckas allra bäst för att tjäna riktigt bra med pengar till just er förening. För att det ska bli så bra som möjligt så får ni en tidsplan och därefter bestämmer vi när det är dags att dra igång.

Vad får vi för stöd av Uzit?

Det ska vara enkelt för er förening. Vi vet att tiden i föreningslivet är knappt och för att underlätta så mycket vi bara kan så skriver vi texter, löser bildmaterial och annat. Så luta er tillbaka och låt oss hjälpa er att lyckas!