Uzit etablerar i Halmstad för hållbar idrott tillsammans med LF Halland 

LF Halland blir partner till Uzit när man nu etablerar tjänsten för alla föreningar och klubbar I Halmstad. Uzit är en gratis plattform ( app ) för föreningar och dess medlemmar att återbruka begagnade sport- och fritidsartiklar i. Här kan alla köpa, sälja och skänka till förmån för sig själv, klubben och miljön samtidigt gör man nytta för ökad inkludering, sänkta trösklar och att möjliggöra idrott för fler. 


Hållbarhet är och har varit väldigt viktigt för LF Halland under lång tid. Uzit är hållbart på så många sätt. Socialt, för klimatet och ekonomiskt – samtidigt som det skapar intäkter till föreningslivet. Vi jobbar steg för steg för ett bättre och mer hållbart Halland, och vi är övertygade om att Uzit kan vara ett verktyg för att ta steg i rätt riktning,
David Axelsson, sponsringsansvarig på LF Halland


Uzit rullar ut och erbjuds alla föreningar gratis med start i mitten av augusti.


Vår målsättning är att vi får igång idrottens egna ekosystem i Halmstad där alla klubbar och deras medlemmar återbrukar på ett och samma ställe, säger Kenneth Lindqvist ansvarig på Uzit.

Appen generar pengar tillbaka till föreningen för varje såld produkt som en medlem gör då denne skänker mellan 10-100% av försäljningspriset tillbaka till föreningen. 

David fortsätter:


 Att sänka trösklarna och göra idrotten mer tillgänglig är helt i linje med vad LF Halland vill. Föreningslivet är så viktigt för ett fungerade samhälle, men då måste det också vara tillgängligt för alla. Utrustning kan vara dyrt och en tröskel för att låta sina barn idrotta, men med Uzit kan man hitta material som annars bara ligger och skräpar i folks förråd. Som kundägt, lokalt och nära bolag mår vi bra om Halland mår bra – och Uzit bidrar med det på sitt sätt.

För mer information kontakta:

Kenneth Lindqvist

UZIT

072-56 91 055

David Axelsson 

LF Halland

035-15 04 43