Tusentals barn tvingas sluta idrotta!

När sommaridrotterna nu drar igång med både tävlingar och träningar är det tyvärr många barn som får stå vid sidan. Dagens ekonomiska läge tvingar många föräldrar att dra ner på kostnaderna när det kommer till barnens idrottsaktiviteter. Tusentals barn drabbas.

Detta är en olycklig utveckling. Det är av yttersta vikt att barn har möjlighet att idrotta och vara med i ett lag. Att delta i idrott ger barnen en mängd olika fördelar för deras hälsa och välbefinnande. Det kan hjälpa till att bygga upp styrka, kondition och koordination samtidigt som det också kan bidra till att förbättra deras självkänsla och självförtroende. Idrott kan också ge barnen möjlighet att lära sig viktiga livsfärdigheter som teamwork, ledarskap och målinriktning, vilket kan vara till stor nytta i deras framtida liv. Att tvingas sluta med sin idrott kan vara en stor besvikelse och därför få negativa effekter självkänslan.

Vi på UZIT tycker att det är viktigt att alla barn ska ha möjlighet att delta i idrott, oavsett deras socioekonomiska bakgrund. Genom att använda UZIT kommer kostnader rörande idrott sänkas och ger föräldrar och barn mer möjligheter till att delta. Det är därför viktigt att vi arbetar tillsammans för att möjliggöra idrotten för alla och se till att ingen behöver stå vid sidan av på grund av ekonomiska svårigheter.

Se hela raporten som svt har gjort på nyhetsmorgon här.

Har er förening tagit steget till att hjälpa fler att syssla med sin favoritidrott samtidigt som ni kan tjäna pengar direkt tillbaka till laget? Kontakta oss för mer information.